De mentale fordele ved at spille kortspil

De fleste mennesker spiller kortspil for den underholdningsværdi, de leverer, men de yder også adskillige fordele for vores følelsesmæssige og mentale helbred. Kortspil som bridge, rommy og poker hjælper med at holde vores sind aktive, forbedrer koncentration og tilbyder gode muligheder for at være social, hvilket alt sammen er væsentlige faktorer i et lykkeligt og sundt liv.

I det følgende præsenterer vi nogle af de følelsesmæssige og mentale fordele, dem der spiller kortspil regelmæssigt nyder.

Bedre mentalt helbred

I de seneste år har der været adskillige studier, der ser på fordelene, kortspil har for mentalt helbred. En af fordelene, der er blevet konstateret, er, at det hjælper folk med at forblive mentalt skarpe, selv i høj alder. Dem, der bruger mere tid på at spille kortspil, kan have lavere risiko for at lide af demens.

Forbedret personlig udvikling

At lære noget nyt er altid en god oplevelse, og kortspil giver mange muligheder for at lære en ny evne, som selvom den er ganske simpel på overfladen, kan tage en livstid virkeligt at mestre.

Tag for eksempel bridge. Ligesom de fleste af de bedste spil, kan man lære reglerne på et kort stykke tid, men spillere stopper aldrig med at forbedre deres spil, uanset hvor lang tid de har spillet det. Der er også poker som, til trods for dets ganske simple regler, kræver øvelse og tålmodighed at blive god til.

Sådanne spil giver fremragende muligheder for at lære, gro og udvikle nye strategier og evner. De kan dermed med lethed levere årtiers sjov.

Forbedrede matematiske færdigheder og logisk tænkning

Mange kortspil kræver hurtigtænkning og mental aritmetik, hvilket er evner, de fleste mennesker sjældent har chancen for at benytte i deres dagligdagssituationer.

Logisk tænkning spiller også en stor rolle i kortspil. I de fleste kan du ikke blot afhænge af gætværk, men bliver i stedet nødt til omhyggeligt at overveje, hvilke kort de andre spillere holder. At udfordre vores sind på denne måde hjælper med at forbedre følelsesmæssigt og mentalt velvære.

Hjælper med koncentration, tålmodighed og disciplin

Kortspil kræver ofte, at spillere koncentrerer sig i flere timer ad gangen – endda uden at de selv indser det. De bliver opslugt af spillet og behøver store mængder af selvkontrol for at sejre. Blot en enkelt overilet beslutning kan føre til, at de taber spillet.

Spil indebærer at afveje sine muligheder, indsamle information og at vente på det rette øjeblik, før den endelige beslutning bliver truffet. Tålmodighed er en dyd, og mens det er en kvalitet nogle personer kan mangle, er det noget, der bliver belønnet i mange kortspil, hvilket over tid kan forbedres med øvelse.

Hjælper med at håndtere det at tabe

At tabe er hårdt, men det er en lektion, vi alle bliver nødt til at lære, hvilket kortspil kan hjælpe med. Spiller man tilstrækkeligt mange kortspil, er der gode odds for, at man taber en god andel af dem, uanset hvor god man end er.

At tabe kræver selvbeherskelse, hvilket nogle gange kræver at lægge lidt afstand til spillet. De lærer at komme videre og også, hvordan samme fejl ikke gentages. Alt i alt tillader det dig at blive bedre til at forvandle tab på den korte sigt om til sejre på den lange sigt.

Forbedrer hukommelse

Kort er en god måde at forbedre din kortsigtede hukommelse. Mange spil kræver et erindringselement, som specielt hjælper ældre mennesker med at holde deres sind skarpe. Øvelse gør mester, og at skulle huske små detaljer i et kortspil jævnligt kan endda hjælpe med at forbedre hukommelsen i virkelige situationer.

Der er med andre ord mange ting at vinde ved at spille kortspil, så kom i gang!