eSuperligaen – Info om den nye danske Fifa-turnering eSuperliga

Har du endnu ikke hørt om den nye FIFA-Superliga, der løber af stablen i november? Så kan du blive opdateret her, hvor du kan læse alt om eSuperligaen. Her vil du få et overblik over ligastrukturen, holdene, sendetid og -sted og meget andet.
Ligaen er skabt gennem et samarbejde mellem Dreamhack, som står for nogle af de største e-sport turneringer i verden, og Superligaen. Der vil blive kæmpet om en kæmpestor præmiepulje, som er den største, der nogensinde er set i en dansk FIFA turnering. Holdene er tændt og turneringen starter snart, så det gælder om at holde dig opdateret, så du selv kan være klar, når startfløjtet lyder.

Dette bør du vide om FIFA-Superligaen

Spillet, som klubberne konkurrerer i, er EA SPORTS FIFA 19, som for nyligt ramte markedet. Klubberne vil være de samme, som man kender fra den traditionelle Superliga. Hvis du ikke er helt up-to-date på, hvem disse klubber er, kan du se en fuld oversigt i næste afsnit.
Den store præmiepulje lyder på hele 365.000 kroner. Denne lækre sum vil blive tildelt til de otte klubber, der slutter i toppen af ligaen efter 7 uger.
Det officielle kampprogram er allerede blevet offentliggjort, så du allerede nu har chancen for at se, hvornår din favorit klub griber controlleren første gang og forsøger at skaffe de tre point hjem til deres virtuelle klub.

Her er alle de deltagende klubber

Da slutspillet i 2017/2018 sæsonen var i gang, blev denne nye FIFA-Superliga præsenteret for de danske Superliga klubber. Derfor kunne man endnu ikke vide, hvilke klubber der ville rykke ned i første division. Dette har resulteret i, at klubberne FC Helsingør, Lyngby BK og Silkeborg IF, som nu spiller i første division, kommer til at spille med om den store præmiepulje i eSuperligaen.

Her er listen over holdene i den bedste liga:

 • FC København
 • Esbjerg FB
 • Sønderjyske
 • AC Horsens
 • Silkeborg IF
 • FC Midtjylland
 • Hobro IK
 • FC Helsingør
 • Randers FC
 • AGF
 • OB
 • Lyngby BK
 • Vejle Boldklub
 • Brøndby IF
 • AaB
 • Vendsyssel FF

I alt 16 hold skal altså dyste mod hinanden, hvor af top 8 vil få en del af de lækre 365.000 kroner.

Følg med i eSuperligaens kampe live

Lyder eSuperligaen som noget for dig? Så kan du faktisk se alle kampene live. Hjemmebanen bliver hos Dplay, som er en af Danmarks nyeste streamingplatforme. Derved er det muligt at se alle kampene fra computeren, hvis blot man har et Dplay abonnement.
Nogle af topkampene bliver også vist på Canal 9. Derved bliver FIFA også for første gang vist på en af Danmarks største sportskanaler, hvilket er et stort skridt for e-sports indtræden på det danske underholdningsmarked.

Når der bliver kørt et nyt stort sportsprogram, er det selvfølgeligt også nødvendigt at have nogle værter og kommentatorer, der kan styre slagets gang og bidrage til underholdningen. I FIFA-Superligaen bliver det Signe Amtoft, der tidligere har været radiovært hos P3. Hun vil blive assisteret af Jesper Simo, der vil være kommentator på samtlige kampe. For Jesper Simo er Superligaen og fodbold ikke fremmed, da man tidligere har fundet ham som vært og kommentator på Eurosport, når de dækkede både Superligaen og internationale ligaer.

Hvem spiller på de forskellige hold?

Når der spilles FIFA, bliver fodboldklubberne nødt til at nøjes med af have 2 spillere ’på banen’ ad gangen. Hvert hold består derfor af minimum 2 spillere samt en træner, der er dog ikke et officielt maksimum for antallet af spillere i truppen. Kravene til disse 2 spillere lyder således:

 • Én af spillerne skal have en kontrakt med den repræsenterede klub.
 • Begge spillere skal være fyldt 16 år.

Nu er der både blevet præsenteret klubber og spillere. Men der mangler naturligvis noget. Der findes jo ikke et fodboldhold, der ikke har en træner. Derfor skal samtlige klubber naturligvis have en træner, der kan stå for taktik og motivation af holdet.
Flere af klubberne har allerede sat startopstillingen, så hvis du vil se, om din favoritspiller er at finde på holdet, kan du tjekke nogle af opstillingerne i det næste afsnit.

Flere klubber har allerede sat deres line-up

Har du tjek på dit holds startopstilling?

Hvis ikke kan du måske finde den her. Du vil nu blive præsenteret for startopstillinger fra henholdsvis FC Midtjylland, Hobro IK, Vendsyssel FF og AaB.

FC Midtjylland:

Ulvene fra den jyske hede og de forsvarende mestre fra sidste sæson bliver repræsenteret af Nicklas ’Niller’ Stensgaard og Wahed ’The-Kid’ Obayd. Nicklas er 20 år gammel, men har allerede repræsenteret nogle af verdens bedste e-sport hold. Han kan blandt andet skrive en bronzemedalje ved de danske mesterskaber i FIFA fra 2015 på CV’et.

Hobro IK:

På det nye Hobro mandskab finder man Joakim Lynge og Mathias Bech Andersen. Disse to habile spillere kommer til at være under kommando fra træneren Rene Bryner, der er kendt som twitch-streamer.

Vendsyssel FF:

Vendsyssel har valgt at stable en trup på hele fire spillere på benene. Truppen består af Christian Aaby Nielsen, Andreas Keller, Simon ‘Indisk Magi’ Møller og Andreas Kjær Hedegaard. Udover den brede trup har Vendsyssel også valgt at stille med en træner duo bestående af Tonny ’Trieu’ Le og Jeppe Højfeldt. Tonny beskriver truppen som en blanding af rutinerede spillere og talenter med stort potentiale, og gennem denne kombination mener han selv, at de har stillet et meget stærkt hold.

AaB:

AaB har også valgt at starte med en lidt bredere trup på 3 spillere. Disse 3 er Daniel ‘Shoppen’ Mogensen, Asger Aagaard & Anders ‘Hansi’ Hansen. Med Daniel Mogensen som holdkaptajn tror AaB på stor succes i den nye eSuperliga.

5 facts om eSuperligaen, du bør kende

Som opsummering får du her 5 vigtige facts om den nye FIFA-Superliga, som du bør kende til:

 • Startfløjtet lyder for første gang den 5. november 2018.
 • eSuperligaen er en Official League Qualifier til FIFA eWorld Cup
 • Der spilles i alt 15 runder
 • Grundspillet slutter den 13. december 2018
 • Det skal næsten nævnes igen… De unge FIFA talenter spiller om hele 365.000 kroner

Næsten alle klubber har præsenteret deres trupper, Dplay, Canal 9, Discovery Networks Danmark, Superligaen og Dreamhack er alle klar til at skyde i gang – og nedtællingen er i fuld gang.