Mahjong

Spil Mahjong lige her

Hvad er Mahjong?

Mahjong er et gammelt brætspil, der oprindeligt stammer fra Kina. Spillet spilles ofte med smukt dekorerede brikker, der afspejler den kinesiske kultur, og det gælder om at få alle disse fjernet. Der kan spille 4 personer ad gangen, så inviter vennerne på besøg, og giv jer i kast med det fine spil.

Hvordan spilles Mahjong?

Mahjong er et spil, hvor reglerne er vigtige at kunne, medmindre du spiller på nettet. Brikkerne skal lægges på en helt bestemt måde; de skal nemlig opbygge en kvadratisk mur, der enten er 17 eller 18 brikker bredt og to lag høj. Hver spiller får herefter en retning, der fungerer som deres navn. Spilleren der gav brikkerne kaldes øst, spilleren til højre kaldes syd, spilleren til venstre nord og sidste spiller vest.

I Mahjong gælder det om at fjerne brikker, men for at kunne fjerne disse skal de være fri af bunken, så de kan fjernes uden at flytte andre brikker fra bunken. Når du tager en brik fra pladen, skal du smide en af dem, du har på hånden. Herefter gælder det om at matche brikkerne to og to, hvorefter disse bliver ekskluderet fra spillet. Trækkes en blomst eller en årstid, lægges denne til side, og en erstatningsbrik trækkes. Pointene fra disse tilføjes sidst, hvis hånden vindes.

Hvordan ser spillebrættet ud?

Spillet består af 136 brikker samt 20 bonusbrikker. Brikkerne har forskellige numeriske værdier fra 1 til 9 samt forskellige kulører. Kulørerne er ofte cirkler, bambus og skrifttegn, hvor bambus nogle gange vises som pinde. Desuden findes der fire forskellige slags bonusbrikker eller honnørbrikker: vinde, blomster, drager og årstider – det er dog ikke i alle spil, at de alle indgår.

De forskellige versioner

Efterhånden er der mange forskellige versioner af Mahjong, hvor nye brikker er inkluderet, og gamle brikker ekskluderet. I Amerika er jokeren fra kortspillet for eksempel blevet tilføjet og fungerer præcis, som jokeren normalt bruges – nemlig som substitut for enhver brik.

Efterhånden er det dog reglerne fra 1998, hvor Mahjong blev anerkendt som en sport i Kina, der gælder som de officielle regler – i hvert fald i internationale turneringer.

Kan jeg spille Mahjong gratis online?

Mange steder tilbydes Mahjong som et gratis online spil, hvilket gør det muligt at spille alene, men også at spille, hvis du er lidt usikker på reglerne og opbygningen af spillet. Der er forskellige måder, hvorpå du kan finde Mahjong online og endda filtrerer lidt i de forskellige udgaver. Søg på enten ”gratis mahjong”, ”mahjoing classic” eller ”mahjong titan”, så kan du nemt og hurtigt finde det spil, der passer bedst til dig.

Er du en haj til 500, eller nyder du blot spil, hvor du skal tænke og vælge mellem forskellige muligheder for at danne bedst muligt resultat? Så skal du undersøge Mahjong. Spillet stammer fra Kina og bringer ekstra udfordringer til det ellers kendte spil 500.

Spil Mahjong real

Køb spillet online

Det er også muligt at købe spillet som fysisk brætspil. På et senere tidspunkt vil denne artikel blive udvidet omkring dette.