Hjerterfri kortspil – Spil hjerterfri online her

Spillet Hjerterfri er et traditionelt og velkendt kortspil, som spilles med et sæt spillekort uden jokere.

Spillet har været kendt i mere end 100 år, og da det blev opfundet, gik det under navnet ”Reverce”. Det gælder det om at være den spiller, som får færrest point. Kortspillet hjerterfri er opdelt i forskellige runder, og hver enkelt spiller får i hver runde tildelt 13 kort.
Hver kort har deres angivne værdi, hvoraf esset er det højeste.

Hvad er hjerterfri?

Kortspillet hjerterfri spilles mellem 4 spillere og er et nemt spil at gå i gang med. Det kræver kun et sæt spillekort samt kendskab til de enkle regler.  

Spillet kendes også som stilspil, der antyder, hvad formålet med det er. Der lægges ét kort ud af gangen i hver spillerunde, og der tages stik af det kort, som er placeret først og øverst på bordet mellem alle spillere.

Det er muligt at spille mellem 3-7 spillere, dog fungerer kortspillet hjerterfri bedst med 4 deltalere.

I hver runde spilles der til 100 point, og når en spiller har nået dette, afsluttes den pågældende runde, og alle pointene hos hver af de 4 spillere tælles sammen.

Stikspillet er trods sin alder fortsat et velkendt og populært kortspil, som kan bruges til at skabe underholdning og konkurrence på regnvejrsdage eller sommeraftener. Du kan også prøve Edderkop kabale spillet eller besøg oversigten med de bedste onlinespil.

Hvad kræver det at spille?

Du kan både spille kortspillet hjerterfri med fysiske kort eller online. På din mobil, tablet eller computer kan du spille hjerterfri gratis, og stikspillet er ofte en del af Windows styresystemer. Her kan du få adgang til at spille spillet, hvor der altid vil sidde 3 øvrige spillere klar.

Derudover kan du finde spillesider på nettet, som gratis tilbyder enhver at spille hjerterfri.

For at spille det med fysiske kort kræver det, at alle deltagere er bekendt med reglerne og formålet.
I forhold til at kunne tælle point kræves der papir og kuglepen, som kan bruges til at holde styr på hver spillers point for hver runde.

For hver enkelt spiller kræves det, at vedkommende kan sortere sine kort og har kendskab til værdien af hvert enkelt kort. Derfor anbefales det, at de yngste spillere er ca. 10-12 år alt efter barnets generelle niveau.

Der skal cirka afsættes 30 minutter til et enkelt spil, når det spilles i den virkelige verden.

Spilleregler til hjerterfri

Alle deltagere skal kende til hjerterfrireglerne for at sikre, at der spilles på ens og lige vilkår. Overordnet gælder det om at undgå stik med hjerter eller spar dame (også omtalt som ”Sorte Maria”).

Kortspillet hjerterfri spilles som følgende:

  1. Først deles der 13 kort ud til hver enkelt deltager
  2. Spilleren med klør 2 er altid den, som skal begynde hver runde, og vedkommende skal smide dette kort på bordet
  3. Herefter begynder runden, hvor der lægges ét kort ud af gangen
  4. De andre deltagere skal nu forsøge at smide kort, som matcher farven på klør 2
  5. Hvis de ikke er i besiddelse af en kulør, som det udspillede kort, må de lægge et kort ud af en anden farve
  6. Den deltager som lægger kortet med den højeste værdi, får stikket. Herefter skal vedkommende spille et nyt kort.

I første runde er det ikke tilladt at spille en hjerter eller spar dame.

  • For at måtte spille en hjerter gælder det, at spilleren ikke må være i besiddelse af kort i den farve, som de udspillede kort har. Når vedkommende smider sin hjerter, siger man, at kortet er ”åbent”. Kun i dette tilfælde er det tilladt at smider hjerter som det første kort.

Der findes en undtagelse til reglen om at spille med ”åbent” hjerterkort. Hvis en spiller kun sidder med hjerter på sin hånd, er det tilladt for vedkommende at smide korttypen.

Hver runde afsluttes, når ingen af deltagere har flere kort tilbage på hænderne.

Efter en runde skal der tælles point hos hver spiller i forhold til vedkommendes stik og indholdet af kort.

Hjerter i ens stik giver 1 point, og spar dame giver 13 point. Skulle en deltager være i besiddelse af både alle hjerter samt den frygtede ”Sorte Maria”, bliver hver modstander i spillet tildelt 26 point.

Der spilles ny runde, indtil én af deltagerne er nået 100 point. Indehaveren af de 100 point har tabt, mens der nu skal tælles point for de øvrige spillere.

Spilleren med færrest point er vinderen af kortspillet hjerterfri.

Spil også: 7 kabale