Populære brætspil

Populære brætspil

Brætspil er blevet populære som aldrig før. Men hvad er det lige, brætspil kan, siden de er blevet så populære? Har det noget at gøre med hyggen i at spille sammen? At sidde ved siden af hinanden og mærke fællesskabet og spilleglæden? Måske er det på grund af konkurrencen og spændingen i det – hvem vinder, og ikke mindst: hvem taber?

Det kan også være, at det har noget at gøre med, at brætspillet er fysisk – og ikke et spil på en skærm. At man skal flytte rundt med nogle brikker, mønter og andre ting, trække og læse kort – og måske udføre opgaver som at tegne, synge eller andet.

Kort sagt kan der være masser af grunde til, at brætspillet er så populært – og det er meget individuelt, hvad det lige er der gør brætspil sjove for den enkelte. Der er da også rigtig mange gode – og forskellige – at vælge imellem, så det er ingen sag at finde spil til enhver smag og lejlighed.

Her kommer en række bud på nogle gode brætspil, der kan byde på både spænding, strategi, sjov og udfordring – på hver deres måde. Og til forskellige aldersgrupper.

Hint

Hint er et slags Bezzerwisser-spil, der er godt egnet som selskabsspil til det voksne publikum. Man bliver udsat for at skulle mime, tegne, nynne og fortælle om et væld af finurlige emner som for eksempel pizzafyld og lande der ikke findes længere. Alt imens ens holdkammerater skal forsøge at gætte rigtigt – og fange et hint.

Find ud af, hvor godt du og vennerne kommunikerer, og lad talenterne udfolde sig og blive sat på spil. Spillet er for fire eller flere deltagere – fra 15 år.

Partners

Her har vi et sjovt og udfordrende spil, der kan beskrives som en blanding af klassikeren Ludo og kortspil. De to verdener er sat sammen til et strategisk makkerspil med simple regler – og masser af spænding.

Det gælder ikke blot om at få sine egne brikker først i mål, men også at hjælpe sin makker i mål. På den måde kræver Partners, at man tænker sig godt om, før man tager det næste træk – og at man spiller godt sammen.

Spillet er et godt familiespil for fire spillere – fra 8 år, ligesom det fungerer fantastisk som voksenspil i selskab med venner.

Det dårlige selskab

Så kan hæmningerne godt pakkes væk – det er tid til Det Dårlige Selskab. Her er humoren for alvor kommet i spil – den upassende humor vel at mærke. Det er et spil med meget simple regler, der i al sin enkelhed går ud på at danne sætninger ved hjælp af kort. Sætninger, der oser af vanvittig, upassende og skør humor.

Så få en festlig og humoristisk aften i selskab med vennerne, hvor de vildeste og skøreste sætninger kommer til at fyge henover bordet. Pak hæmningerne væk og hold for de sarteste ører – og få motioneret lattermusklerne. For 3-16 deltagere – fra 16 år.

Ludo Ultimate

Er du vild med at spille Ludo, så er her en ny, frisk udgave af det klassiske spil. Ludo Ultimate er Ludo med kant, da der er kommet en ekstra brik med i spillet. En ”Frække”, der kan ting, som de andre ”almindelige” brikker ikke kan. For eksempel kan den slå brikker, der står på en globus, hjem.

Alt i alt bliver posen rystet lidt med den nye deltager på banen, hvor der hurtigt kan blive vendt op og ned på alting. Tag udfordringen op og spil Ludo på en ny måde med familien eller vennerne.

Sequence

Der skal atter tænkes og spille strategisk og taktisk, når Sequence stilles frem på bordet. Man spiller i hold og skal ved hjælp af kommunikation og samarbejde hjælpe hinanden til at få to ubrudte rækker af fem jetoner i samme farve.

Spillet består af en spilleplade, spillekort og jetoner, og der er lagt op til spænding og samarbejde, hvor der måske kan blive brug for lidt held. For 2-12 deltagere – fra 7 år.

Tickets to ride Europa

Her er der tale om et strategisk opbygget familiespil, der handler om at bygge jernbaner mellem byer i Europa. Trods enkle regler er spillet både underholdende og udfordrende, og som kårer den mest strategiske spiller til vinder.

Ticket to ride Europa er et spændende spil med mange elementer og er let at komme i gang med at spille. Så tag på spændende mission i Europa og se, om du kan klare dig bedst og blive vinder af spillet. Der er plads til 2-5 spillere fra 8 år.

Derfor skal du spille brætspil

Som nævnt i starten kan der være mange gode grunde til, at brætspil er blevet så populære. Men der er også god grund til at spille brætspil. Netop, fordi det er en god måde at være social på. Man sidder samlet omkring en fælles aktivitet, hvor man enten skal kæmpe sammen – eller imod hinanden.

Der er god lejlighed til at grine, tænke, samarbejde, lære, udfolde sig kreativt, kæmpe og meget mere – og sikkert flere af tingene på en gang. Alt imens man hygger sig sammen med familie og/eller venner – og leger.

Samtidig er det bare en fantastisk måde at koble af på. Både fra hverdag og bekymringer, men også fra skærmen. Man er ”på” på en anden måde, når man spiller brætspil, og det passer til mange lejligheder. Man kan både spille brætspil på hverdage og i weekenden. Men især ferieture – camping, sommerhus osv. – er oplagte lejligheder til at tage yndlingsbrætspillet (eller spillene) med. Og samle familien/vennerne til sjov, hygge og underholdning.

Køb dine brætspil online og spar penge

Der kan være penge at spare ved at købe sine brætspil på nettet. Her har man også større mulighed for at sammenligne priser og finde de bedste tilbud. Derfor kan køb online være en fordel, hvis man ved præcis, hvilket brætspil man vil have fat i.

Når man kigger på brætspil online kan man desuden læse om spilleregler og måske finde anmeldelser af spillet. Så har man ikke brug for at stå med spillet i hænderne, før man beslutter sig for at købe det, kan online-køb være en oplagt løsning.

Andre artikler:
Hjerterfri kortspil
500 kortspil
Kortspillet fisk