Spil fisk – Kortspillet fisk

Kortspillet fisk

Kortspillet fisk er en absolut klassiker. Det er et spil, der er underholdende for både børn, ældre og alle herimellem. Reglerne er simple, hvilket gør, at alle kan være med, og spillet kræver ikke andet end et almindeligt sæt spillekort.

Genlev spillet fra din barndom, og saml familien eller vennerne til et hyggeligt og underholdende spil fisk. Læs mere her om spillets regler og muligheder.

Hvad går spillet ud på?

Fisk er et af de mest simple kortspil, du kan finde. Det handler helt grundlæggende om at samle på stik. Når alle kort er brugt, er spillet slut, og den der har samlet flest stik har vundet.

For at klare dig godt i fisk, kræver det, at du er god til at huske. Det er nemlig en klar fordel for dig, hvis du kan huske, hvad dine modspillere sidder med, og hvad de samler på.

Fisk regler

Spillet foregår således, at hver spiller sidder med syv kort på hånden, og resten af kortene spredes ud i en bunke på midten af bordet.

Så handler det om at forsøge at samle sine stik. Dette sker ved, at du spørger efter et kort hos den modstander, du tror sidder med det. Hvis du eksempelvis spørger en modspiller om damer, skal personen give dig alle sine damer. Hvis dette lykkes, er det din tur igen.

Hvis personen, du spørger, ikke har, hvad du mangler, siger personen ”fisk”. Dette betyder, at du skal trække et nyt kort fra midten af bordet.

I kan enten vælge at spørge på tur, eller I kan gøre det således, at det er den person, der lige er blevet spurgt, der må spørge næst.

Spillet slutter, når alle kortene i ”fiskedammen”, altså på bordet, er blevet trukket. Personen med flest stik har da vundet spillet.

Lær familiens yngste at spille fisk

På grund at spillets simple facon er det et super børnevenligt spil. Derfor kan dette let være det første kortspil, du lærer dit barn. Dit barn vil sikkert lynhurtigt fange reglerne, og snart kan du risikere at tabe stort til dit 5 årige barn i fisk. Børn er nemlig super hurtige til at lære spilkoncepter og har ofte også en rigtig god hukommelse. Så gør dig klar på at blive udfordret af dine børn i fisk.

Det er også et super spil for dit barn at kunne spille med sine bedsteforældre. Det er nemlig et spil som alle kender og forstår, og det er altid sjovt og underholdende.

Spil spillet online

Hvis du ikke lige har nogle modspillere at spille fisk med, er det også muligt at spille det online. Reglerne er de samme som med fysiske spillekort. Dette giver dig blot mulighed for at spille det på din computer i stedet for i virkeligheden.

Online fisk er super hyggeligt tidsfordriv, hvis du ikke lige har mulighed for at samle nogen til et rigtigt kortspil.

Køb fiskespillet med kort her

Køb spillet hos Gucca her

Fiskespillet spilles, som tidligere nævnt, blot med almindelige spillekort. Disse kan købes i de fleste hobbybutikker eller supermarkeder. Det kan også købes i en fisk spilleæske på gucca.dk, hvor der både medfølger kortspillet og et fiskepuslespil. Dette kan gøre det ekstra sjovt for børn at være med.

Fordi spillet blot kræver almindelige spillekort, er det også et spil, der kan spilles hvor som helst og når som helst. Det er nemlig noget, der er i næsten alle hjem, og noget der er let at tage med, uanset hvor turen går hen. Herudover er det super billigt at anskaffe sig i modsætning til et dyrt brætspil.