Her er de bedste terningespil til at skabe god stemning inden byen

Vi tager et kig på de bedste terningespil, der skal skabe god stemning, inden I smutter ud i byen og har det sjovt i nattelivet.

Der er mange terningespil, der skaber god stemning, medmindre I spiller med en, der er dårlig taber. Men hvis I spiller i en gruppe, hvor der er god energi, og hvor det er okay at tabe, og hvor det vigtigste er at have det sjovt, så er det altid en leg at spille terningespil.

Vi vil her komme med vores bud på terningespil, der kan gøre livet for jer sjovt, inden I skal i byen og feste.

Shut the Box

Shut the Box var oprindeligt et spil, der blev spillet i pubberne i England. Spillet går også under navnet Canoga og er et spil, der spilles med to terninger i en åben bakke. Bakken har en åben overflade med ni numre på række langs toppen af spillepladen. Hvert nummer kan lægges ned med en flip-funktion.

Shut the Box er et terningespil med en masse variation og forskellige måder at spille det på. Vi kommer med et overblik over en almindelig og et simpelt spilleformat. Hvis du befinder dig i et værtshus eller på en pub, skal du lige være sikker på, at de bruger samme regler som du plejer, eller hvilke forskelle der måtte være.

Sådan er reglerne i Shut the Box

Spillet handler om, at du skal kaste terningen i bakken med den åbne overflade og numrene på. Du skal dernæst vise, hvad for et tal du har fået ved at dække numrene og vise, hvad du har fået ved at lægge tallene sammen på dine numre på bakken. De tal, du vælger, må ikke være fremme. De skal ned.

Så det vil sige, at hvis du i alt får tallet fem, kan du sætte 2, 3, 4 og 1 ned. 2 + 3 giver fem, og det samme gør 4 + 1. Slår du derimod en 4’er og en 6’er, giver det 10. Så skal du ned med 1, 4, 6 og 9. 1 + 9 giver 10, og det samme gør 4 + 6.

Hvis du får et tal, der allerede er taget, men tallene 5, 2 og 1 allerede er taget, kan du ikke bruge nogen af dem i at vise, hvad du har fået. Det betyder, at syv og ni også er taget. Dermed er din samlede score 3 + 4 + 6 + 8, som giver 21.
Hver spiller får et forsøg. Målet for hver runde er, at du skal have den laveste score som muligt. Hvis en spiller formår at få alle tal i én rulle, vinder vedkommende, uden der er behov for at tælle det samlede antal point. Hvis en af jer formår at lukke ned for alle tallene på nummerpladen, kaldes det at lukke boksen.

Ikke alle spilleplader har ni cifre

Det er ikke alle spilleplader, der har ni cifre. Der er nogle, der har 12. Det mest almindelige er imidlertid, at der er ni cifre. Ikke desto mindre er reglerne de samme, hvad end I bruger spilleplader med ni eller 12 cifre. Forskellen er dog, at der er flere variabler, når I bruger en plade med 12 cifre.

Yatzy

Et af de mest populære terningespil i verden er selvfølgelig yatzy. Spillet blev opfundet tilbage i midten af 1950’erne af et ægtepar, som navngav spillet ”The Yacht Game.” De spillede terningespillet på deres yacht med nogle af deres venner.

Yatzy-reglerne

Det handler om at skrabe flest point sammen. Når det er din tur, har du højest tre kast med et valgfrit antal terninger. Du må selv afgøre, hvilke og hvor mange terninger der skal kastes for at matche en ikke-udfyldt kombination på yatzy-tavlen.

Hvis dit første terningekast giver kombinationen 1-4-4-6-4, og en du lader 4’erne ligge og kaster de øvrige terninger om, hvor der kommer en enkelt 4’er. Ved det næste kast kommer der to 1’ere. Pointtallet bliver så 14, som noteres i den rubrik, der hedder ”hus.”

Hvis ens point ikke kan noteres, skrives der 0 point i en af de andre rubrikker.

Hver rubrik må bruges en enkelt gang.   

Læs også: Roulette guide